Dr. Vleskó Gábor

Fogamzásgátló hüvelygyűrű

Ez a diszkrét, rugalmas gyűrű kényelmes és hatékony módszert kínál a nők számára, akik a fogamzásgátlás egyes más formáival járó mindennapos gondok nélkül szeretnék kontrollálni termékenységüket.

A fogamzásgátló hüvelygyűrű egy kicsi, rugalmas gyűrű, amelyet a nő havonta egyszer helyez be a hüvelyébe a terhesség megelőzése érdekében. A hormonális fogamzásgátló tablettához hasonlóan folyamatosan alacsony dózisú ösztrogént és progeszteront bocsát ki, hogy gátolja a peteérést, sűrítse a méhnyak nyákáját és vékonyítsa a méhnyálkahártyát. Ezáltal hatékonyan csökkenti annak esélyét, hogy a spermiumok elérjék a petesejtet, vagy a petesejt beágyazódjon.

 

A fogamzásgátló hüvelygyűrű egyik legjelentősebb előnye a kényelem. 

A gyűrű stabilabb hormonszintet biztosíthat a hónap folyamán, ami a tablettánál tapasztaltnál kevesebb hormonális ingadozást és mellékhatást eredményezhet. 

 

Hogyan kell használni a gyűrűt?

 

A fogamzásgátló gyűrűt a nő magának helyezi fel a hüvelybe két ujja közé szorítva, és három hétig hüvelyben marad, majd egy gyűrűmentes hét következik, hogy a menstruáció megtörténhessen. A hüvelyben való elhelyezése a helyes behelyezéskor általában nem érezhető, és könnyen eltávolítható, ha az ujját beakasztja a gyűrűbe és kihúzza.

Kiemelt cikkek

Természetes fogamzásgátló technikák

A természetes fogamzásgátló módszerek a nő menstruációs ciklusának termékeny és terméketlen fázisainak azonosítására és a termékeny ablak alatt a közösüléstől való tartózkodásra vagy a barrier módszerek alkalmazására épülnek.

Fogamzásgátló tapasz

A fogamzásgátló módszerek széles skáláján a fogamzásgátló tapasz a kényelem és a hatékonyság keverékeként tűnik ki, modern megoldást kínálva a megbízható fogamzásgátlást keresők számára.