Dr. Vleskó Gábor

Loop-conisatio

A loop konizáció egy olyan eljárás, amely során egy vékony dróthurkot használnak, amelyen keresztül elektromos áramot vezetnek át a kóros méhnyakszövet eltávolítására. Ez a technika lehetővé teszi a szövet pontos eltávolítását, miközben minimálisra csökkenti a környező egészséges szövetek károsodását.

A hurokkonizáció elsődleges célja, hogy megakadályozza a rákot megelőző sejtek méhnyakrákká történő továbbfejlődését. Ez egy rendkívül hatékony eljárás, amely eltávolíthatja a kóros szöveteket, és jelentősen csökkentheti a nőknél a méhnyakrák kialakulásának kockázatát a jövőben. Ezenkívül az eljárás során eltávolított szövetet szövettani vizsgálatra küldik, ami értékes információkkal szolgál a kóros sejtek természetéről és kiterjedéséről.

 

Általában rövid vénás altatásban végzik, a páciensek leggyakrabban aznap hazamehetnek. Maga az eljárás viszonylag gyors, általában 10 percig tart. Az eljárás után a nők enyhe görcsöket és enyhe vérzést tapasztalhatnak, de ezek a tünetek általában néhány napon belül elmúlnak. A felépülési idő minimális, a legtöbb nő röviddel az eljárás után visszatérhet a szokásos tevékenységeihez.

Kiemelt cikkek

Petevezeték-sterilizáció

A mesterséges petevezeték-sterilizáció jelentős döntés a reproduktív egészségügy területén, mivel végleges megoldást kínál azoknak a nőknek, akik biztosak abban, hogy a jövőben nem akarnak teherbe esni.

Laparoszkópia vagy hastükrözés

A laparoszkópos myoma eltávolítás egy olyan sebészeti eljárás, amely a méh miómák eltávolítását jelenti a hasfalon ejtett kis bemetszéseken keresztül.

Hiszteroszkópia vagy méhtükrözés

A miómák, a méhben található nem rákos daganatok sok nő számára jelentős kellemetlenségek és szorongás forrása lehetnek. Erős menstruációs vérzéshez, fájdalomhoz és meddőséghez is vezethetnek.