Dr. Vleskó Gábor

Szülészeti ellátás és
nőgyógyászati műtétek

Szülészeti ellátást (szülésvezetés, császármetszés) a kismamák egyéni igényeit figyelembe véve végzem. A nőgyógyászati műtétek közül kifejezetten érdekelnek a minimálisan invazív technikával végzett beavatkozások, amelyek során a hason csak kis, 5-10 mm-es lyukakon keresztül operálunk.

Szülészeti ellátás

Nincsen két egyforma kismama, és még ugyanannak a kismamának a két várandóssága is folyhat teljesen különböző utakon. Általánosságban elmondható, hogy természetes szülés párti vagyok, azonban számos alkalommal a fennálló társbetegségek, műtéti előzmények miatt a hüvelyi szülés nem biztonságos vagy kontraindikált. Fontosnak tartom az előzetes tájékoztatást, hiszen egy szülés folyamata során bármikor adódhat olyan szituáció, amikor a döntések meghozatalára csak percek vagy másodpercek állnak rendelkezésre.

Nőgyógyászati műtétek

 

A nőgyógyászati műtétek közül kifejezetten érdekelnek a minimálisan invazív technikával végzett beavatkozások, amelyek során a hason csak kis, 5-10 mm-es lyukakon keresztül operálunk. Laparoszkópia, vagyis hastükrözés során a nőgyógyászati területen belül lehetőség van a petefészek ciszták, daganatok, különböző miómák, krónikus hasi fájdalmat okozó összenövések megoldására, de a méh teljes, vagy részleges eltávolítása (Chrobak műtét) is megoldható ilyen technikával. Hysteroscopia vagyis méhtükrözés során eltávolítható egy méhüregi polypus, submucosus myomagöb, és megoldhatóak a méh különböző fejlődési rendellenességei is, mint pl. egy méhsövény. A két módszer kombinációját gyakran alkalmazzuk meddőségi kivizsgálás műtéti kivizsgálása kapcsán, amikor a petevezetők átjárhatósága is objektíven vizsgálható. Amennyiben indokolt, hasi és hüvelyi műtéteket is végzek.

További szolgáltatások

Pácienseim mondták

Elfogadott Egészségpénztárak: