Dr. Vleskó Gábor

Gyakran ismételt kérdések

Időpontot telefonon, a 061 4567899 telefonszámon, vagy online regisztrációt követően az alábbi felületen tud: 

https://idopontfoglalas.madach11.hu

Időpontját módosítani vagy lemondani a rendelo@madach11.hu email címen vagy a 061 4567899 telefonszámon tudja.

A rendelő jelenleg nem számít fel lemondási díjat, ennek ellenére kérjem, hogy időpontját időben mondja le, ezzel is biztosítva a lehetőséget, hogy más páciensem igénybe tudja venni a szabad időpontot.

Fizetni bankkártyával és készpénzzel egyaránt van lehetősége.

Egészségpénztári kártyával nem tud fizetni, számla kiállítására van lehetőség, az alábbi egészségpénztárakkal állok szerződésben: 

OTP, Prémium, Új Pillér, Generali, MBH, Vitamin, Patika, Allianz, Életút

Kérem, ahhoz, hogy a vizsgálatot pontosan elkezdhessük, legyen idő a bejelentkezésre, és ne alakuljon ki csúszás a rendelésen, a lefoglalt időpontja előtt lehetőség szerint 5-10 perccel előbb érkezzen meg. Kérem jelezze a recepción, hogy megérkezett, hogy a számítógépes rendszerben rögzíthessük. Tekintettel arra, hogy a legtöbb esetben alulról le kell vetkőzni a vizsgálathoz, érdemes ezt szem előtt tartva kiválasztani a ruházatot. Nőgyógyászati vizsgálathoz javasolt üres, várandósgondozásra és hasi ultrahang vizsgálatra közepesen telt hólyaggal bejönni. A rendelőben intim törlőkendő, tisztasági betét és egyéb higiéniai eszközök elérhetőek.

Segítheti a gördülékeny kommunikációt, és több idő marad a panaszok megbeszélésére és a kérdései feltételére, ha otthon átgondolja a következő kérdéseket:

  • Mikor volt az utolsó rendes menstruációjának első napja?
  • Mikor volt az utolsó méhnyakrákszűrése?
  • Történt-e már HPV szűrése, és milyen eredménnyel?
  • Van-e krónikus betegsége?
  • A közvetlen családjában fordult-e elő öröklődő megbetegedés?
  • Volt-e műtéte, ha igen, milyen és mikor? (amennyiben elérhető, korábbi dokumentáció, zárójelentés nőgyógyászati beavatkozás esetén)
  • Szed-e rendszeresen gyógyszert? Ha igen, pontosan mit?
  • Kapott-e vért valaha? 
  • Van-e gyógyszerérzékenysége?

A méhnyakrákszűrést, cytológiai vizsgálatot ilyen esetben nem tudjuk elvégezni, de számos más vizsgálat elvégezhető vérzés alatt is, különösen, ha nem erős. Várandósság alatt vagy vérzészavar, miómák esetén nem jelent problémát, nem javasolt halogatni miatta a vizsgálatot. Amennyiben nem biztos benne, hogy eljöjjön-e, emailben segítek eldönteni.

Lehetőség szerint egy felnőtt kísérővel érkezzen, természetesen gyermekét is magával hozhatja. 

Kérem, amennyiben Ön vagy kísérője beteg (náthás, lázas, köhög), módosítsa az időpontját olyan időre, amikor már meggyógyult. A legtöbb vizsgálat, beleértve a várandósgondozást is, megenged 1-2 hetes rugalmasságot. Amennyiben nem biztos benne, hogy időpontját mikorra módosítsa, emailben segítek alkalmas időpont választásában.

A rendelő kedvezményes parkolási lehetőséget biztosít a Central Passege Parkolóházban. A 10%-os kedvezményhez kérem pecsételtesse le a parkolójegyét a recepción.

Természetesen erre is van lehetőség, kérem minden eddigi leletet (vérvételek, ultrahang vizsgálatok, kiskönyv) hozzon magával kinyomtatva.

Amennyiben nincsen különösen terhelő kórelőzménye (ismert trombózis hajlam, korábbi vetélések, ismert belgyógyászati betegség), és a menstruációja pontos szokott lenni, a terhesség 6. betöltött hete ideális az első ultrahangos vizsgálatra. Ennél hamarabb, az 5. héten is láthatunk már információt a várandósságra vonatkozóan, de pár napos vérzéskimaradás esetén ultrahang vizsgálattal még nem látunk értékelhetőt.

Terhesség megállapításakor, várandósgondozáson és nőgyógyászati vizsgálat során is készülnek digitálisan rögzített képek, bizonyos esetekben videók, melyeket emailben küldünk el, illetve a rendelő online felületén elérhetőek.

Az időpontok 15 percesek, de amennyiben ennél több időre van szükségünk, természetesen annak megfelelően módosulhat.

Kifejezzen törekszem arra, hogy a megadott időpontban pontosan elkezdjük a vizsgálatot. Amennyiben mégis csúszás alakulna ki, az elmúlt évek tapasztalatai alapján legfeljebb 15-30 perccel kell számolni.

A leleteit emailben is elküldjük, és az EESZT felületre is feltöltésre kerülnek.

Igen, a WIFI jelszó megtalálható a váróban.

Rendszeresen szedett nőgyógyászati gyógyszerei (pl. fogamzásgátló) felírása miatt kérem írjon emailt a recept@madach11.hu email címre, a nevem és a szedett gyógyszer pontos feltüntetésével.

Szülések levezetését és császármetszés végzését a Maternity Szülészeti Magánklinikán és a Semmelweis Prémium keretein belül vállalok.