Dr. Vleskó Gábor

Meddőségi tanácsadás
és kivizsgálás

Rendelésemen igyekszem felmérni a párok egyéni preferenciáit, és ha valaki kifejezetten aggódik, szorong az esetleges jövőbeni meddőségi problémák kapcsán, akkor akár 35 év alatt is van lehetőség akár a teljes meddőségi profil vizsgálatára.

Meddőségi kivizsgálás

Rendelésemen tapasztalom, hogy a hagyományos, definíció szerinti meddőségi kivizsgálást érdemes rugalmasan kezelni a páciensek egyéni igényeinek megfelelően. 

Általánosságban úgy gondolom, hogy 35 év alatti, egyébként a rutin nőgyógyászati és ultrahang vizsgálat során egészségesnek vélt nő esetében a túl korán elkezdett kivizsgálás, esetleg kivizsgálások sora elveheti azt az örömöt, és önfeledt várakozást, amit a próbálkozás időszaka nyújthat. Rendelésemen igyekszem felmérni a párok egyéni preferenciáit, és ha valaki kifejezetten aggódik, szorong az esetleges jövőbeni meddőségi problémák kapcsán, akkor akár 35 év alatt is van lehetőség akár a teljes meddőségi profil vizsgálatára.

Tisztán orvosi szempontokat követve általánosságban elmondható, hogy bár minden eset egyedi elbírálást igényel, 35 év alatti nők esetében általában 1 év, 35-40 év között

6 hónap sikertelenség után már javasolt a meddőségi kivizsgálást elindítani. 40 éves kor felett pedig már a családtervezés részeként javasolt elvégezni ezeket a vizsgálatokat, mivel sajnos a várandósság esélye statisztikailag minden évvel egyre csökken.

A rendelőben elvégezhető vizsgálatok a teljesség igénye nélkül

  • Hormonvizsgálatok (vérvétel a ciklus 2-5. napja között, majd a 19., 21., 23. napján)
  • Inzulin rezisztencia teszt, 3 pontos cukorterheléses vizsgálat
  • Öröklött és szerzett trombózis hajlam vizsgálatok
  • Peteérés vizsgálat ultrahanggal, folliculometria 
  • Nemi úton terjedő betegségek szűrésa (STD szűrés)
  • Petevezeték átjárhatósági vizsgálat ultrahanggal, 3D ultrahang (HYCOSY)
  • Spermavizsgálat, andrológiai vizsgálat

Bejelentkezés: +36 1 456 7899

Madách 11 magánrendelő

1075 Budapest, Madách Imre út 11.

Keddenként 08:00 – 20:00 óra között

További szolgáltatások

Pácienseim mondták

Elfogadott Egészségpénztárak: