Dr. Vleskó Gábor

Laparoszkópos méheltávolítás

A laparoszkópos méheltávolítás olyan sebészeti eljárás, amely során a méh eltávolítása kis bemetszéseken keresztül történik, anélkül, hogy a hasat akár vízszintes akár függőleges irányban felvágnák.

A laparoszkóp, egy hosszú, vékony, nagy intenzitású fénnyel és elöl nagy felbontású kamerával felszerelt cső, amelyen keresztül a hasüregben látott képet az operáló orvos egy nagy monitoron látja maga előtt.

 

A laparoszkópos módszer számos előnnyel jár a nyitott módszerrel szemben. A legfontosabb előnyök közé tartozik a csökkentett műtét utáni fájdalom, a rövidebb kórházi tartózkodás, a gyorsabb visszatérés a normál tevékenységekhez és a lényegesen kevesebb hegesedés. Ezek nemcsak a műtét utáni jobb életminőséghez járulnak hozzá, hanem csökkentik a szövődmények, például a fertőzések és összenövések kockázatát is.

Kiemelt cikkek

Petevezeték-sterilizáció

A mesterséges petevezeték-sterilizáció jelentős döntés a reproduktív egészségügy területén, mivel végleges megoldást kínál azoknak a nőknek, akik biztosak abban, hogy a jövőben nem akarnak teherbe esni.

Laparoszkópia vagy hastükrözés

A laparoszkópos myoma eltávolítás egy olyan sebészeti eljárás, amely a méh miómák eltávolítását jelenti a hasfalon ejtett kis bemetszéseken keresztül.

Loop-conisatio

A loop konizáció egy olyan eljárás, amely során egy vékony dróthurkot használnak, amelyen keresztül elektromos áramot vezetnek át a kóros méhnyakszövet eltávolítására. Ez a technika lehetővé teszi a szövet pontos eltávolítását, miközben minimálisra csökkenti a környező egészséges szövetek károsodását.